Tullaus-info


Tilaaminen keskusvarastoltamme

Kaikki keskusvarastoltamme tilatut tuotteet kulkevat Suomeen Tullin kautta. Tuotesivulla on tuotteen hinnan yhteydessä kerrottu, onko tuote tulli verovapaa vai tuleeko tuotteesta maksaa arvonlisävero saapuessa Suomeen. Arvonlisäveron voi maksaa kätevästi netissä vaikka kotisohvalta! Mikäli tuoteilmoituksessa ei lue että pitäisi maksaa ALV/TULLI maksu niin silloin ei tule tullimaksua vaikka tuotteen hinta olisi yli 22€. Tai hintaan sisältyy jo arvonlisävero. 

Renkaista ei mene tullimaksua ja sisältävät arvonlisäveron.


Yli 22 € arvoiset tuotteet

Keskusvarastoltamme tilatessa yli 22 euron arvoisista tuotteista tulee maksaa 24 % arvonlisävero. Yli 150 euron tuotteisiin voi tulla alv:n lisäksi myös tuontivero. Tuontiveroa ei tule esimerkiksi älypuhelimiin: Katso lisää esimerkkejä Tullin sivulta

Huom! Tuotteen arvoksi ei lasketa postikulujen osuutta. Tuote voi siis olla verovapaa, mikäli sen myyntihinta on esim. 26,95 euroa, jos postikulujen osuus on 5 euroa.

Näet parhaiten tuotesivulta, tuleeko tuottesta maksaa ALV vai onko se verovapaa. Tämä on aina mainittu tuotesivulla.

34,95 €+ ALV = Tuotteesta tulee maksettavaksi 24% arvonlisävero
24,49 € (Tuote on verovapaa) = Tuotteesta ei tarvitse maksaa arvonlisäveroa
9,95 € (Sis. 24% alv) = Tuote toimitetaan Hämeenlinnan-varastolta ja sen hintaan on jo laskettu mukaan arvonlisävero. Asiakkaan ei tarvitse tehdä tullausta.


Alle 22 € arvoiset tuotteet ovat verovapaita

Alle 22 euron arvoiset tuotteet ja paketit ovat verovapaita (tullimaksuttomia). Tilatessasi verovapaan tuotteen sinun ei tarvitse tehdä tulliselvitystä vaan paketti toimitetaan postiin, pakettiautomaattiin, matkahuoltoon tai suoraan postilaatikkoon.


Voit tilata myös useita verovapaita tuotteita

Tilauksessasi voi olla myös useita verovapaita tuotteita. Lähetämme tuotteet erillisinä paketteina postitusteknisistä syistä. Tämä myös säästää asiakkaalta rahaa arvonlisäveron muodossa, kun paketin tuotteiden arvo jää alle 22 euron (+ postikulujen osuus).

Kuinka tulliselvitys tehdään?

1. Lähetyksen saavuttua Suomeen, Tulliin saat Postilta ilmoituksen tulliselvitystä odottavasta tuotteesta.

2. Saatuasi tämän saapumisilmoituksen voit tehdä tulliselvityksen kätevästi Tullin Nettituonti-palvelussa verkkopankkitunnuksilla. Vaihtoehtoisesti voit tehdä tulliselvityksen tullipisteessä.

3. Lähetyksen saavuttua Tulliin sinulla on 20 päivää aikaa tehdä tulliselvitys. Tehtyäsi tulliselvityksen ja maksettuasi arvonlisäveron lähetys toimitetaan lähipostiisi, josta se on noudettavissa saapumisilmoituksella.


Tuote joka tulee Hämeenlinnan varastoltamme?

Hinta sis. 24 % ALV 

Suomivarastoltamme tuleva tuote sisältää jo 24 % arvonlisäveron.

Ei asiointia Tullissa

Kun tuote tulee Suomi-varastoltamme, sinun ei siis tarvitse asioida Tullissa tai tehdä tulliselvitystä tilaamillesi tuotteille.


Arvioi tullimaksu laskurilla, suuntaa antava (klikkaa tätä tekstiä)