Kesärenkaat

Verkkokaupasta ostat helpommin!

Osta renkaat kauppaonline.fi:stä ja säästä jopa 50%!  Maksamme toimituskulut jokaista ostettua rengasparia kohden!

 

KESÄRENKAISTA LAISSA

Lain mukaan kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyys on oltava vähintään 1,6 millimetriä, mutta asiantuntijat suosittelevat vähintään kolmen millimetrin urasyvyyttä. Madaltunut urasyvyys pidentää jarrutusmatkaa merkittävästi märällä ja lisää vesiliirron riskiä. Urasyvyys on helppo tarkistaa kahden euron kolikolla, jonka valkean reunuksen korkeus on noin kolme millimetriä. Suomessa talvirenkaat voi vaihtaa kesärenkaisiin 1.3. alkaen, ja kesärenkailla saa ajaa aina joulukuun ensimmäiseen päivään saakka. Useimmiten keli ei kuitenkaan salli kesärenkaiden käyttöä aivan niin pitkään.

 

KESÄRENKAAT – TURVALLISUUS ENNEN KAIKKEA

Uusien kesärenkaiden urasyvyys tulisi olla 8-9 millimetriä. Laissa määritelty urasyvyyden minimi on 1,6 millimetriä. Kulumista on helppo seurata renkaissa olevista kulutusvaroittimista, joista selviää milloin urasyvyys on madaltunut kahteen millimetriin.

Uudet kesärenkaat on hyvä ostaa ennen kuin vanhat ovat kuluneet laittomiksi. Kesärenkaat kuluvat huomattavasti nopeammin kuin talvirenkaat, ja vaikka urasyvyys vielä olisikin riittävä, ovat renkaat tuoretavaraa. Vanhetessaan renkaan pito siis heikkenee.

show blocks helper

Näytetään 1–12 / 138 tuloksesta