Kitkarenkaat

Kitkarenkaat:

Tilaa laadukkaat kitkarenkaat edullisesti netistä – Kauppaonline.fi tarjoaa kaikki rengaskoot, ilmaisen kuljetuksen ja edulliset hinnat.

 

Osta edulliset nastattomat talvirenkaat netistä. Meiltä saat laadukkaimmat kitkarenkaat edulliseen hintaan. Tutustu vaikkapa uusimpiin testivoittajiin Continental

Kitkarenkaat Pohjolan vaativiin olosuhteisiin

Nokian Hakkapeliitta R2, testivoittaja Kitkarenkaat, Tekniikan Maailma 2015 Korkea ajomukavuus ja erinomainen pito talviteillä.

Kitkarengas on autoissa käytettävä talvirengastyyppi. Nimitys on puhekielessä yleisimmin käytetty, vaikka virallisesti kyseessä on M+S (Mud+Snow) -tyyppiset renkaat. Tarkasti ottaen tulisi puhua nastattomistatalvirenkaista. Renkaan toiminta perustuu lamelleihin, jotka pureutuvat tiehen kiihdyttäessä ja jarruttaessa, sekä pehmeään kumiseokseen. Rengasmyyjät eivät suosittele kitkarenkaita ympärivuotiseen käyttöön.[1]

Kitkarengasta ei ole suunniteltu lämpimiin olosuhteisiin, ja sen pito- ja kulumisominaisuudet ovat kesällä heikommat, erityisesti kuluneilla kitkarenkailla kesällä ajettaessa tulee ottaa huomioon poikkeuksellisen huono pito sadekeleillä. Kitkarenkaan etuna voidaan tosin pitää, että ne voidaan vaihtaa autoon syksyllä jo hyvissä ajoin säiden viiletessä, ja niillä voidaan ajaa miellyttävästi myös keväällä pitempään lumien jo sulettua kuin nastarenkailla.

Useissa Euroopan maissa nastarenkaiden käyttö ei ole luvallista, jolloin kaikki talvirenkaat ovat silloin käytännössä kitkarenkaita.[1] Useasti Keski-Eurooppaan suunnitellut kitkarengasmallit eivät sovellu kuitenkaan pohjoisiin talviolosuhteisiin kuin välttävästi. Pohjoisissa maissa, kuten Suomessa myytävät ja kehitellyt mallit eroavat näistä lähinnä runsaampien lamellointiensa, pehmeämpien runkojensa ja kumiseoksiensa osalta.

Kitkarenkaat poikkeavat yleisesti ominaisuuksiltaan ja käytökseltään jonkin verran nastarenkaista, mutta parhaiden nastattomien kitkarenkaiden pito-ominaisuudet ovat hyvin lähellä nastarengasta. Pitokyky jäällä tai jäisillä pinnoilla on kuitenkin heikompi. Vastaavasti kitkarengas tarjoaa suurempaa mukavuutta, hiljaisuutta ja parempia ajo-ominaisuuksia varsinkin paljailla kestopäällystepinnoilla.

Suomessa laki edellyttää talvirenkaille vähintään 3 mm urasyvyyttä.[2]

show blocks helper

Näytetään 1–12 / 44 tuloksesta